NYHETER 2022-06-15 KL. 15:40

Tjuvrajd mot BMW-bilar vid kusten

Av Rickard Gustafsson

Tre mellbystrandsbor vaknade på onsdagsmorgonen och upptäckte att de under natten fått sina bilar plundrade på interiören. Laholmspolisen misstänker att en tjuvliga specialiserad på BMW-bilar slog till i en nattlig rajd mot bilägare vid kusten.

Tjuvrajd mot BMW-bilar vid kusten
Laholmspolisen misstänker att det är en liga specialiserade på premiumbilmärken, i det här fallet BMW, som slog till i Mellbystrand under natten till onsdag. Foto: Andras Vas/Unsplash

Inom en radie på 800 meter ägde tre bilinbrott rum i centrala Mellbystrand under natten till onsdag.

Gemensamt för inbrotten, på Mellbyvägen, Kustvägen och Fasanvägen, var att det var BMW-bilar som angreps vilket får polisen att misstänka att det är organiserad brottslighet som ligger bakom stölderna.
– Vår slutsats är att det är kriminella på genomresa som slagit till mot de här bilarna. De kör runt i bostadsområden och drar sig inte för att göra inbrott på uppfarten, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Bilarna i BMW:s 5-serie och 3-serie stod parkerade utanför respektive bilägares bostad och i två av fallen är tillvägagångssättet det samma. Gärningspersonerna krossade rutan på förardörren och gav sig sedan på att stjäla rattar, airbags och navigationsutrustning.

Vid det tredje inbrottet krävdes ingen åverkan vilket indikerar att bilen antingen var olåst eller att tjuvarna hade utrustning för att öppna dörren utan nyckel.

Enligt Laholmspolisen finns det i nuläget inga vittnen eller iakttagelser i samband med brotten.