NYHETER 2022-04-19 KL. 12:17

Tjuvräd mot BMW-bilar i Mellbystrand

Av Rickard Gustafsson

Under natten till tisdag blev inte mindre än tre BMW-bilar utsatta för inbrott i Mellbystrand. Tjuvarna lyckades att stjäla bildelar i två av dem, men trots att en kvinna larmade polisen under pågående stöld hann tjuvarna undkomma gripande.

Tjuvräd mot BMW-bilar i Mellbystrand
BMW-tjuvarna som härjade i Mellbystrand under natten till tisdag verkar ha varit ute efter instrumentpanel, navigationsutrustning och ratt. Foto: Yoab Anderson

Vid 04.40-tiden på tisdagsnatten upptäckte en kvinna boende på Hallandsvägen att två män gav sig på hennes BMW. Hon larmade 112 som skickade ut en patrull till platsen som dock anlände för sent. Tjuvarna hann att plocka ut delar av instrumentpanelen ur BMW:n innan de försvann från platsen.

I samma veva blev polisen uppmärksammade om att en BMW parkerad på Klittervägen utsatts för inbrott. Där verkar gärningsmännen ha blivit avbrutna och det stannade vid en krossad bilruta.
– Även där har vi ett vittne som kunde ge ett signalement. Det ska vara två män, 170-180 centimeter, normalbyggda och svartklädda, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Någon timme senare upptäckte en BMW-ägare på Tegnérvägen att det skett inbrott under natten. Där stals instrumentpanel, navigationsutrustning och ratt.

Laholmspolisen är säkra på att det är samma gärningsmän i samtliga tre fallen då tillvägagångssättet är identiskt och inträffade inom ett par hundra meter från varandra.