NYHETER 2024-01-29 KL. 12:36

Tjuvliga slog till mot tre gårdar samma natt

Av Rickard Gustafsson

Tre gårdar utmed vägen mellan Veinge by och Mästocka hade under helgen påhälsning av kriminella personer. Polisen misstänker att det är samma gärningspersoner som ligger bakom alla tre brotten.

Tjuvliga slog till mot tre gårdar samma natt
Polisen tar tacksamt emot tips från allmänheten som kan leda de i riktning mot de personer som under natten till lördag gjorde inbrott och inbrottsförsök på tre gårdar utmed vägen mellan Veinge by och Mästocka. Foto: Arkivbild

Laholmspolisen har under helgen mottagit tre anmälningar om inbrottsstöld eller försök till inbrottsstöld.

Två av de tre utsatta gårdarna ligger i Bölarp bara ett par hundra meter från varandra, den tredje några kilometer närmare Mästocka. Gemensamt är att alla tre gårdarna ligger utmed länsväg 554.

Som det verkar var man på jakt efter verktyg och maskiner och inbrotten skedde inom loppet av några timmar under lördagsnatten.

Lyckligtvis lyckades tjuvarna bara komma åt gods på ett av ställena, vilket såklart är en klen tröst för den gårdsägare som blev av med tre motorsågar och en röjsåg.

– Målsägaren har haft inbrott förut och blivit av med sina motorsågar. Därför hade han nu låst fast dem med vajrar, men det hjälpte inte, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen och berättar att inbrottet upptäckes på lördagsförmiddagen.

På granngården gick larmet och då upptäckte ägarna att en dörr på en sidofastighet stod öppen. Dagen efter kunde konstateras att tjuvarna försökt att även lyfta ut ett fönster på baksidan av huset. Ingenting rapporteras som stulet.

Något gods fick tjuvarna inte heller med sig på den tredje adressen där man försökte ta sig in i en ladugård.

– Inbrottet avbröts av okänd anledning, men där finns det kameraövervakning och enligt målsägaren syns flera personer på filmen. Det är dock svårt att ge något bra signalement då det var mörkt på platsen, säger Christer Andersson.

Enligt polisen finns det i nuläget inga misstänkta och händelserna rubriceras som stöld och försök till stöld.