NYHETER 2023-01-02 KL. 13:19

Tjuvbesök i tre fritidshus på samma gata

Av Rickard Gustafsson

En serie av inbrott och inbrottsförsök drabbade tre fritidshus i Skummeslövsstrand under mellandagarna. Laholmspolisen konstaterar ett fullbordat inbrott och två försök, men har inga konkreta spår efter misstänkta gärningspersoner.

Tjuvbesök i tre fritidshus på samma gata
Fritidshusinbrott är dessvärre inte ovanliga under vintern. Foto: Arkivbild

En dörr på vid gavel blev det första tecknet på att det inte stod rätt till på Kaptensvägen i Skummeslövsstrand. En granne blev misstänksam och konstaterade att det skett ett inbrott.
– Tjuvarna tog sig in genom att bryta upp ett fönster och gick sedan ut genom ytterdörren utan att stänga den efter sig, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Ägaren har gjort en polisanmälan om inbrottsstöld men har inte hunnit kontrollera vad som stulits då han är bosatt i Stockholmstrakten.

Polisen har även mottagit två ytterligare anmälningar om inbrottsförsök på samma gata. Där verkar det dock som att tjuvarna gått bet. Dock inte utan idoga försök.
– Det har hittats brytmärken på dörrar och fönster på det ena huset och brytmärken på altandörr och köksdörr på det andra stället.

Ingen av fritidshusägarna var hemma när gärningsmännen försökte ta sig in. Brottstiden på de tre inbrotten är satt mellan 15-29 december men polisen tror att de ägt rum i mellandagarna.