NYHETER 2022-06-20 KL. 11:14

Tjuvarnas kassaskåpskupp blev guld värd

Av Rickard Gustafsson

Villaägaren var bortrest över natten. Då passade inbrottstjuvar på att slå till mot bostaden och kom över ett stort och värdefullt byte i form av guldsmycken ur ett låst kassaskåp. Polisen har i nuläget inga spår efter gärningspersonerna.

Tjuvarnas kassaskåpskupp blev guld värd
Polisen hoppas att brottsplatsundersökningen ska ge spår som de kan arbeta vidare med. I nuläget är det tunt med ledtrådar. Foto: Arkivbild

Laholmspolisen larmades under lördagen ut till en villa sydöst om Våxtorp där tjuvar under natten brutit sig in. Enligt polisen ska huset ha stått tomt över natten och inbrottsstölden upptäcktes direkt av ägaren när denne kom hem på morgonen.
– Gärningspersonerna ska ha rivit upp ett fönsternät vid en inglasad veranda och även brutit upp ett fönster till vardagsrummet, berättar Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Tjuvarnas intresse för att bryta upp saker fortsatte inne i huset, närmare bestämt i källaren där de nosade upp ett kassaskåp. Där blev det jackpot.
– Det är ett stort antal guldföremål som stulits, säger Christer Andersson.

Ringar, vigselringar, klockor, armband, halskedja och id-brickor i guld fick tjuvarna med sig och enligt patrullen som var på plats ska även andra föremål och saker i bostaden ha stulits.
– Målsägaren ska inkomma med en godsförteckning senare och det är oklart hur stort värdet är, men det lär röra sig om många tusentals kronor, säger Christer Andersson.

En brottsplatsundersökning ska ha genomförts, men i nuläget har polisen få utredningsuppslag då det saknas vittnen och iakttagelser från inbrottet.
Tjuvarna har sannolikt kunnat arbeta relativt ostört då det är få andra hus i närheten av den aktuella bostaden – trots att den inte ligger särskilt långt från riksväg 24.