NYHETER 2023-04-28 KL. 12:25

Tjuvar slog till mot gård på landet

Av Rickard Gustafsson

För tjuvarna blev tillslaget mot en gård i Kövlinge rena rama julafton. Enligt Laholmspolisen har det stulits verktyg och annat gods för över 100 000 kronor.

Tjuvar slog till mot gård på landet
Polisens förhoppning om att lösa inbrottsstölden på gården i Kövlinge står till den tekniska brottsplatsundersökningen. I nuläget finns inga andra spår efter gärningspersonerna. Foto: Arkivbild

Laholmspolisen har inlett en utredning efter att tjuvar brutit sig in i flera byggnader på en gård i Kövlingetrakten.

Stölden upptäcktes vid 16-tiden på torsdagen och enligt målsägaren var allt i sin ordning vid 22-tiden kvällen dessförinnan.

Tjuvarna ska ha sökt igenom gårdens verkstad, loge och sadelkammare och kommit över en stor mängd stöldgods till ett värde av över 100 000 kronor.
– Totalt är det 21 punkter på godslistan och det är främst olika typer av verktyg och maskiner som stulits, men också hästtillbehör som en sadel och en sadelhjord, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Bland de stulna verktygen återfinns bland annat en mängd olika el- och handverktyg men också högtryckstvätt, grovdammsugare trädgårdstrimmers och en kompressor.

Polisen har varit i kontakt med målsägarna under fredagsförmiddagen och det kommer att göras en brottsplatsundersökning på gården.
– Tyvärr finns det inga iakttagelser och heller inget larm eller kameraövervakning. Enda chansen att binda någon till det här brottet är om våra tekniker lyckas hitta dna, exempelvis en slängd fimp eller en utspottad snusprilla, säger Christer Andersson.