-
NYHETER 2022-10-31 KL. 13:37

Tjuvar gjorde inbrott i bil utan att lämna brytmärken

Av Johan W Jönsson

De tyska turisterna var bara ifrån sin bil en kort stund på rastplatsen i Snapparp. Under den tiden rensade tjuvar bilen på plånbok, pass och mobiltelefon.

Tjuvar gjorde inbrott i bil utan att lämna brytmärken
Trots varningsskyltar fortsätter stölderna ur bilar på rastplatsen i Snapparp. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Bilinbrottet skedde vid 14-tiden torsdagen den 27 oktober. Det tyska paret parkerade bilen på rastplatsens södergående sida. De lämnade bilen i fem till tio minuter.

– När de kom tillbaka upptäckte de att någon tagit en mobiltelefon och en plånbok ur bilen. Det fanns inga brytskador men de är helt säkra på att de låst, säger polis Christer Andersson.

Paret såg en bil lämna platsen precis när de kom tillbaka men de reagerade inte över det då och noterade aldrig registreringsnummer eller modell.

– Det har troligtvis använts någon form av elektronisk utrustning för att ta sig in i bilen i och med att den ska ha varit låst och det inte fanns brytmärken, säger Andersson.

Det som är anmält stulet är mobiltelefon, kontokort, körkort, pass och kontanter av okänt värde. Om sakerna låg framme synliga i bilen framgår inte av anmälan.

– Vi rekommenderar att man tar med sig värdesaker ur bilen. Bilar med utländska registreringsskyltar är extra utsatta då man vet att det troligtvis finns en hel del grejer i dem.

Johan W Jönsson