Klik venligst
NYHETER 2024-06-05 KL. 11:06

Tjuv länsade villa på smycken

Av Rickard Gustafsson

En öppen altandörr var tillräckligt för att tjuven skulle kunna smyga in och rota igenom villan på värdesaker. Den kvinnliga husägaren var hemma medan brottet begicks och polisen går nu ut med en uppmaning.
– Även om du är hemma, lås dörrar du inte har uppsikt över, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen.

Tjuv länsade villa på smycken
Polisen har inga spår efter den person eller personer som stulit smycken från en kvinna på Blåkulla-området och tar mer än gärna emot tips från allmänheten. Foto: Arkivbild

Under tisdagsförmiddagen, 4 juni, blev boende i en villa på Sikgränd på Blåkulla-området i Laholm utsatt för stöld.

Husägaren höll på i trädgården och hade lämnat altandörren öppen, vilket en okänd gärningsperson utnyttjade. Tjuven smög in och snokade igenom delar av huset i jakt på värdesaker.

Enligt polisen skedde stölden mellan 11.45 och 12.00.

Skåp och lådor i sovrummet ska ha rotats igenom och tjuven tros ha kommit över smycken till ett värde av minst 15 000 kronor.

Det kan vara mer som stulits och villaägaren ska återkomma till polisen med en fullständig godslista.

– Polispatrullen som varit på plats tror att tjuven lämnat bostaden genom entrédörren på framsidan. Men vi har inga som helst iakttagelser att utgå från, säger Dan Larsson på polisen i Laholm.

Den här typen av stölder är obehagliga och händer dessvärre lite då och då.

– För några år sedan hade vi det återkommande när det precis som nu är fint väder. Då befinner sig folk i sina trädgårdar och glömmer att låsa om sig. Jag tycker att det är på sin plats att uppmana människor att även om du är hemma, lås dörrar du inte har uppsikt över, säger Dan Larsson.