Klik venligst
NYHETER 2022-08-03 KL. 11:09

Tjuv klippte trippelt låsskydd

Av Rickard Gustafsson

En semesterfirare på tillfälligt besök i Laholm har blivit bestulen på sin elcykel värd 12 000 kronor. För tjuven krävdes det dock mycket arbete för att genomföra stölden då elcykeln var utrustad med trippla låsanordningar.

Tjuv klippte trippelt låsskydd
Tjuven fick åtminstone arbeta för att lägga beslag på semesterfirarens elcykel. Cykeln på bilden har ingen koppling till den aktuella stölden. Foto: Rickard Gustafsson

En man i 80-årsåldern hemmahörande i Värmland har blivit av med sin elcykel inne i centrala Laholm. Stölden inträffade någon gång under måndagskvällen eller under natten till tisdag på Tivolivägen nära vandrarhemmet.

Mannen hade stöldsäkrat sin elcykel så gott det bara går utomhus. Elcykeln var låst och fastlåst i ett takräcke på bilen och hade dessutom säkrats upp med en vajer.
– Det hindrade inte tjuven och det lär ha använts ganska mycket våld för att få loss den här elcykeln, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Den svarta elcykeln av märket Ecoride var stöldmärkt och värderas till 12 000 kronor. Det finns ingen person misstänkt för stölden.