Klik venligst
NYHETER 2022-08-04 KL. 13:06

Tjuv ålade sig genom hundlucka

Av Rickard Gustafsson

En maskinhall i Ålstorp har haft påhälsning av en dieseltjuv. Tillvägagångssättet var minst sagt udda – tjuven tog sig in genom att åla sig genom hundluckan!

Tjuv ålade sig genom hundlucka
Enligt Laholmspolisen har dieseltjuven inte lämnat några spår efter sig och brottet betecknas därmed som svåruppklarat. Foto: Arkivbild

Kreativiteten hos kriminella är ibland häpnadsväckande. Ägaren till maskinhallen i Ålstorp (mellan Laholm och Hishult) hade bommat igen och låst byggnaden men det hindrade inte tjuven att ändå ta sig in.
– Det finns inga tecken på inbrott så gärningsmannen har tagit sig in genom en hundlucka, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Inne i maskinhallen har tjuven lagt beslag på plastdunkar och slangat diesel ur två traktorer. När uppdraget var slutfört tros tjuven ha skjutit ut dieseldunkarna genom hundluckan och därefter återigen ålat sin lekamen genom den lilla öppningen.

Utanför byggnaden ska gärningsmannen ha funnit en skottkärra som han använt till att transportera dieseldunkarna.
– Ägaren kunde följa hjulspåret upp till vägen och där slutade det. Sannolikt har gärningsmannen haft ett fordon som stod och väntade. Också skottkärran är stulen, säger Christer Andersson.

Enligt Laholmspolisen var maskinhallen låst, men det saknades såväl larm som övervakningskameror. Stölden ägde rum under natten till onsdagen den 3 augusti.