Klik venligst
NYHETER 2024-06-19 KL. 15:19

Tjänstledig verksamhetschef blir ny fritidschef

Av Johan W Jönsson

Mats Altemyr tycker att han har haft världens bästa jobb. Trots det väljer han efter tre år som fritidschef i Laholms Kommun att gå vidare till en ny tjänst i Halmstads kommun. Ersättaren är klar och heter Charlotta Magnusson. Hon kommer därmed tillbaka till kommunen efter tjänstledighet.
– Det har varit en fantastisk tid! Man får jobba med så många olika frågor och det har varit så stimulerande, säger Altemyr.

Tjänstledig verksamhetschef blir ny fritidschef
Charlotta Magnusson, som varit verksamhetschef på socialförvaltningen, ersätter Mats Altemyr som fritidschef. Han går vidare till ett nytt jobb som enhetschef i Halmstad kommun. Foto: Rickard Gustafsson/Johan W Jönsson/arkiv

Han vill verkligen framhålla att det att det inte finns någon ”funktion, person eller arbetsuppgift” som påverkar hans beslut att lämna. Inte heller pendlingen på 23 minuter enkel resa.

– Jag stormtrivs med mitt arbete och tycker att laholmarna varit med mig och att vi tagit oss fram genom olika områden på ett alldeles utmärkt sätt, säger Altemyr.

Varför lämnar man världens bästa jobb?

– Jo, det gör man när det dyker upp en tjänst inom ett område som jag känner mig bekväm med och som är på en nivå och med en arbetsuppgift som jag inte fått göra innan.

Altemyr blir avdelningschef inom teknik- och fastighetsförvaltningen på Halmstad kommun. Han kommer jobba med idrotts-, fritids-, förenings- och evenemangsfrågor även framåt.

– Även skog och och natur finns med i den helt nya avdelning som jag är anställd för att vara med och starta upp. Jag kommer arbeta övergripande och kände att: ”det här måste jag göra!”

Mats säger att han hade tänkt vara kvar som fritidschef i Laholm ytterligare några år. Men då han är 64 år gammal och inte har så många år kvar som yrkesverksam ville han ta chansen.

– Hade jag varit i 55-årsåldern hade jag inte tagit det här beslutet. Då hade jag tänkt att möjligheten att jobba på den nivån kommer lite längre fram. Men jag har inte åren på min sida.

Är det något du är extra nöjd med?

– Det vågar man knappt säga högt. Någon annan kan ju tycka att det inte hänt något just där. Uppdraget har förändrats av världsläget, pandemin och det nya folkhälsoarbetet.

– Min roll och vår enhets uppdrag har förändrats. Den grundläggande strukturen, arbetsuppgifternas fördelning och tydlighet i det är en bra grund för Lotta att kliva in i.

Mats nämner även utvecklingen av utegymmen, att långbänken med utbytet av konstgräsplanen på Glänninge är klart, att uthyrningsprinciperna förändrats och slingor och leder utvecklats.

Att byta konstgräset på Glänninge Park blev en riktig långbänk. Men den nya mattan hann komma på plats innan Mats Altemyr slutar som fritidschef. Foto: Johan W Jönsson/arkiv

Altemyr slutar den 5 juli. Under den sista tiden kommer han att ”skuggas” av sin efterträdare Charlotta Magnusson. 43-åringen är för tillfället tjänstledig från kommunen.

Hon har tidigare jobbat som verksamhetschef för individ- och familjeomsorgen på socialförvaltningen men kommer senast från statens institutionsstyrelse.

– Jag har startat upp en låst behandlingsavdelning för flickor och har varit tjänstledig ett halvår. Fritidschefstjänsten är väldigt intressant. Fysisk hälsa är en grundbult för den psykiska hälsan.

Hoppas du tillföra något särskilt?

– Med mina långa erfarenhet som chef och ledare i verksamheter riktade mot barn och unga hoppas jag att jag ska kunna vara en god resurs, inte minst inom det hälsofrämjande arbetet

– Jag brinner för de här frågorna. Det kommer säkerligen att märkas. Det ska bli spännande och utvecklande att få leda fritidsfrågorna framåt, säger Charlotta, som är från Örkelljunga.

– Jag har en väldigt positiv bild av Laholms kommun och alla de möjligheter som finns. Inte minst med en fantastisk natur med allt från hav, sjöar och åar. Jag är själv en friluftsmänniska.

Charlotta Magnusson tillträder sin nya tjänst efter semestern den 14 augusti.