Klik venligst
NYHETER 2023-10-27 KL. 12:45

Tittade på tv – dränktes i glassplitter

Av Rickard Gustafsson

Senaste åren, runt Halloween, har en man i Lilla Tjärby utsatts för olika typer av trakasserier och vandalism. I år kunde det gått riktigt illa när en sten for in genom fönstret och mannen blev helt täckt av glassplitter. Polisen söker nu allmänhetens hjälp för att få fast den som kastade stenen.

Tittade på tv – dränktes i glassplitter
Polis på plats i Lilla Tjärby under kvällen sökte efter misstänkta utan resultat. Bilden på den krossade rutan är tagen i annat sammanhang. Foto: Adobe Stock.

Vid 23-tiden på torsdagskvällen den 26 oktober avbröts den mysiga tv-kvällen abrupt. Helt plötsligt, från ingenstans, smällde det ordentligt.

En sten hade kastats in genom vardagsrumsfönstret och två meter från rutan satt mannen och tittade på tv. Stenen träffade inte mannen.

– Det här hade kunnat gå riktigt illa. Han blev helt täckt av glas, men klarade sig otroligt nog helt från skador, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen.

Larsson berättar att mannen reste sig upp och tittade ut genom fönstret och såg minst två personer springa från platsen. Flera polispatruller larmades till adressen på Bonnarpsvägen, men ingen person kunde gripas.

Polisen kopplar inte samman händelsen i Lilla Tjärby med de stenkastningar som ägt rum inne i centrala Laholm tidigare i veckan.

– Vi tror inte att det finns ett samband för här finns det en historik av likartade händelser som skett de senaste åren, säger Dan Larsson.

För polisen har mannen berättat att han varje år sedan 2020 (runt Halloween) haft påhälsning av personer som trakasserat honom på olika sätt.

– Han själv sätter det i samband med att det för fyra år sedan kom barn och ungdomar och frågade om ”Bus eller godis” och att han inte gav de något godis. Därefter har det fortsatt, alltid runt Halloween, och förra året ska man ha sparkat och slagit på hans ytterdörr, säger Dan Larsson.

Polisen har inga ledtrådar att dra i och söker nu allmänhetens hjälp för att få tag på den okända gärningspersonen eller gärningspersonerna.

– Är det någon som sett eller hört något vill vi att de hör av sig till Polisen, säger Dan Larsson.