Klik venligst
NYHETER 2024-06-27 KL. 12:11

Tio pallar stals ur lastbil när chauffören sov

Av Johan W Jönsson

När lastbilschauffören låg och sov passade tjuvar på att stjäla lasten. Ett tiotal lastpallar med varor (!) ska ha försvunnit från lastbilssläpet som stod på rastplatsen i Snapparp.

Tio pallar stals ur lastbil när chauffören sov
Såväl yrkesschaufförer som privatpersoner bör iakta försiktighet vid rastplatsen i Snapparp. Tjuvarna trivs på platsen. Foto: Johan W Jönsson

Stölden inträffade någon gång under natten mot onsdag (26/6). Chauffören vaknade vid 06:30 och upptäckte då att kapellet var trasigt, att det var oreda i släpet och att det saknades gods.

Det hela har skett vid rastplatsen i Snapparp längs E6:an i norrgående riktning. Chauffören visste inte själv vad han hade i lasten och kunde därför inte uppge något värde.

– Tio till tolv pallar låter mycket och det känns något märkligt att han inte ska ha vetat alls vad kartongerna innehöll. Men det kan ha varit språkförbistringar, säger polis Dan Larsson.

Såväl lastbilschauffören som företaget han arbetar för är från Litauen. Det finns inga kända vittnen till det inträffade. Stölder på rastplatsen i Snapparp är vanliga, inte minst på sommaren.