NYHETER 2022-06-16 KL. 07:57

Sydhallänning stal varor på Intersport

Av Rickard Gustafsson

Den 27-årige sydhallänningen togs på bar gärning när han plockade med sig varor utan att betala. Stölden skedde på Intersport i Helsingborg i april och han har nu dömts att betala ett strafföreläggande på 5 000 kronor, där även ett ringa narkotikabrott ingår.

Sydhallänning stal varor på Intersport
En 27-årig sydhallänning får betala dagsböter efter att ha gjort sig skyldig till ringa stöld och ringa narkotikabrott i Helsingborg tidigare i våras. Foto: Arkivbild

Den 27-årige mannen från ett mindre samhälle i Laholms kommun har vid ett par tillfällen haft att göra med polisen i Helsingborg.

I slutet av mars ertappades han narkotikapåverkad i centrala Helsingborg och ett par veckor senare stoppades han av en butikskontrollant när han stal varor för 1 100 kronor på Intersport vid köpcentret Väla.

Stölden och narkotikabrottet ansågs vara av ringa karaktär och eftersom 27-åringen erkände sig skyldig på plats vid båda tillfällena kunde förhandlingar i tingsrätten undvikas.

Mannen har accepterat ett strafföreläggande och åklagarkammaren i Helsingborg har nu satt straffet till dagsböter på sammanlagt 5 000 kronor.