Klik venligst
NYHETER 2024-06-29 KL. 16:00

Succé för Lagakalaset – över 3000 kom

Av Per Brolléus

I en härlig blandning av marknadsknallar, utställda klädsnurror och föreningar som bjussade på prova-på-aktiviteter spatserade tusentals laholmare omkring under Lagakalaset. Doften från churroz, kebab och nymalt kaffe blandades i det strålande solskenet med dragspel, barnskratt och en och annan bilmotor som brummade till.

Succé för Lagakalaset – över 3000 kom
En överlyckliga kvartett arrangörer: Elsa Olsson, Tanja Olsson Öhrn, Linda Huttunen och Caroline Bengtsson. Foto: Per Brolléus

– Heja!!! Vilken stämning, tjoade arrangören Tanja Olsson Örn från Attraktiva Laholm när hon spanade ut över torgen i centrum.

Trixarkungen Philip, 8 år, och hole-in-one-Agnes, 4 år. Foto: Per Brolléus

Och mitt i allt fanns Laholms Tidning på plats och vid redaktionsbordet på Stortorget slog familjen Neij från Halmstad sig ner och konstaterade att kalaset var fantastiskt roligt.

– Ja, det här är ju jättetrevligt, menade pappa Jesper samtidigt som yngste sonen Alfred var tydlig med en sak: Jag vill ha munkar, inte churros.

Familjen Neij från Halmstad på kalasvandring i Laholm. Mikaela, Olof, Alfred och Jesper. Foto: Per Brolléus

Konkurrensen om var det var längst kö var stenhård. Ansiktsmålningen, tåget eller fiskdammen. Och på Hästtorget visade Rasmus Johansson sina konster i trial, fyraåriga Agnes slog hole-in-one på golfbanan och ingen kunde trixa bättre med en fotboll än Philip Ahlin, 8 år.

Makalös cykeluppvisning av Rasmus Johansson från Hawkhills. Foto: Per Brolléus

– Vi är verkligen supernöjda. Vilket fantastiskt föreningsliv vi har, säger kalasgeneralen Tanja Olsson Öhrn som via kollegan Caroline Bengtsson uppskattar publikantalet till över 3000 personer.

Till Annas ansiktsmålning var kön gigantiskt lång. Foto: Per Brolléus