Klik venligst
NYHETER 2023-05-30 KL. 06:04

Straffas efter kraschen på Tivolitorget

Av Rickard Gustafsson

Polisutredningen är avslutad kring den bilist som körde utför slänten från Parkskolan och kraschade in i en parkerad bil på Tivolitorget. Föraren, en man i 50-årsåldern, straffas för vårdslöshet i trafik och ska betala cirka 25 000 kronor.

Straffas efter kraschen på Tivolitorget
Bilföraren som i november förra året körde utför branten ned mot Tivolitorget anses ha gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

Den vådliga händelsen utspelade sig den 22 november förra året. Bilföraren kom farande förbi Parkskolan och fick i det hala väglaget inte stopp på bilen.

Ett trästaket, i korsningen Engelbrektsgatan/Parkvägen, rammades innan bilen rutschade utför den branta slänten ned mot Tivolitorget.

Bilen gick rakt igenom ett buskage innan den frontalkrockade med en parkerad bil på torget. Av kraften i kollisionen förflyttade sig den parkerade bilen 25 meter och båda bilarna fick kraftiga skador i fronten.

Polis kom snabbt till platsen och omhändertog såväl körkort som bilnycklar och medtog föraren för kroppsbesiktning.

Utredningschefen på Laholmspolisen berättade för LT, kort efter olyckan, att den misstänkte mannen i 50-årsåldern, visade tydliga tecken på drogpåverkan.
– Mannen är hörd, men nekar till brott. Han säger själv att bilen började glida och att han inte kunde få stopp på den. Vi kan inte utesluta att det var halkan för det var is och snö på platsen vid tidpunkten, sa Sandra Clarén.

Polisutredningen är nu klar och enligt åklagaren ska mannen, vid tidpunkten för olyckan, ha varit påverkad av ett lugnande läkemedel.
Utöver det var däcken på bilen blankslitna vilket är en del av förklaringen till olyckan i det hala väglaget.

Åklagarkammaren i Halmstad har utfärdat ett strafföreläggande mot mannen på drygt 25 000 kronor i dagsböter för vårdslöshet i trafik.
Skulle mannen välja att inte godta föreläggandet går ärendet vidare till rättegång.

LÄS MER: Bilist körde utför slänt – krasch på Tivolitorget