NYHETER 2023-06-12 KL. 16:20

Stöld och förödelse efter klubbhusinbrott

Av Rickard Gustafsson

Skogaby BK har drabbats av inbrott i sin klubbstuga. Okända gärningspersoner länsade kioskdelen på godis och chips men orsakade samtidigt stor förstörelse.
– Värst av allt är den skadegörelse som blivit. Det är tragiskt, säger klubbens ordförande Jens Gustafsson.

Stöld och förödelse efter klubbhusinbrott
Kostnaden för att reparera det som förstördes vid inbrottet lär mångfalt överstiga värdet på det som stals. Foto: Rickard Gustafsson

På torsdagskvällen den 8 juni fick Skogabys herrar en femetta i baken i division 6-derbyt mot Ysby. En smäll som sved, men som man lär återhämta sig från relativt kvickt.

Värre är det dock med den inbrottsstöld som drabbade klubben dagarna efter. Som bekant kommer en olycka sällan ensam och den sistnämnda är garanterat mer svårsmält.

Skadegörelsen är ganska omfattande efter att tjuvarna brutit upp och förstört en dörr, ett fönster och invändiga skåp. Dessutom gav de sig på fler dörrar till olika förråd, utan att lyckas ta sig in.

– De har röjt runt överallt och dragit ut allt som fanns. Det såg för jäkligt ut, säger Skogaby BK:s ordförande Jens Gustafsson.

Enligt Laholmspolisen finns det ingen misstänkt för inbrottet.

Det finns i nuläget inga spår efter den eller de personer som bröt sig in i Skogaby BK:s klubbstuga. Inbrottet har ägt rum någon gång mellan kvällen den 8 juni och morgonen den 11 juni.

Foto: Rickard Gustafsson

SBK-ordföranden tror att tjuvarna kan ha varit på jakt efter kontanter, vilket aldrig förvaras i klubbhuset. I stället gick man loss på godis, chips och läsk som förvarades inlåst.

– De har plockat ur godiset ur alla kartonger och tagit rubbet. Totalt rensat! Det märkliga är dock att mellanöl som förvarades i kylan fick stå orört, säger Jens Gustafsson.

Kioskvarorna som stals betingar ett värde på 3 000-4 000 kronor. Sura pengar såklart, men ingenting mot den kostnad som det innebär att reparera den åverkan på dörrar, fönster och inredning som gärningspersonerna åsamkat.

– Det är tragiskt när det är så mycket som förstörs. Vi är en liten förening där alla jobbar ideellt, säger Jens Gustafsson.

Polisen informerar att det inte finns några vittnen till inbrottet och vem som ligger bakom vet man inte heller i SBK.

– Det är ingen som sett eller hört något, vad vi vet. Men de måste ändå varit rätt kalla för de har brutit på dörrar som vetter ut mot vägen och det bor ändå rätt mycket människor i närheten.

Det är bara tre år sedan som klubben blev bestulna på alla sina robotgräsklippare och laddstationer. Värdet på den stölden låg den gången på knappt 90 000 kronor.