NYHETER 2023-01-16 KL. 16:39

Stökig fest i Folkets hus i Genevad

Av Johan W Jönsson

En ”ungdomsfest” i Folkets hus i Genevad spårade ur när ovälkomna gäster kom på besök. Det sköts fyrverkerier på platsen och tre tonåringar misstänks för narkotikabrott. En dessutom för brott mot knivlagen.

Stökig fest i Folkets hus i Genevad
Det ska bland annat ha avfyrats fyrverkier vid Folkets hus i Genevad där en ungdomsfest spårade ur. Foto: Bildbyrån

Det var i lördags kväll som det anordnades fest på Folkets hus i Genevad. Polisen har fått en rad samtal kring olika saker som ska ha skett på platsen.

– Det är någon form av ungdomsfest som spårat ur lite. Det har skjutits raketer och det har förkommit droger. Det har varit ganska stökigt, säger Christer Andersson på polisen.

Polisen har fått samtal av både personer som varit på festen, som lämnat festen och även från närboende till samlingslokalen.

– Vid 00.45-tiden på natten åker patruller dit då det påstås att en är knivskuren och att det skjutits med vapen i lokalen. Något som sedan inte visade sig stämma, säger Andersson.

När polisen kom till Folkets hus sprang ungdomar därifrån. Polisen lyckades få tag på några stycken. Tre av dem är nu misstänkta för brott.

– Vi försöker lokalisera om någon är skadad men att någon skulle vara knivskuren stämmer inte alls. Det här med vapen stämmer inte heller. Det är förmodligen smällarna man hört.

Ungdomarna som haffades av polisen var påverkade och är misstänkta för narkotikabrott. De är 17, 16 och 16 år gamla. Alla hemmahörande i Halmstad.

– 17-åringen har en kniv på sig och anledningen att han bär kniv är för att kunna försvara sig. Vilket ju inte låter jättebra, säger Andersson.

Socialen och vårdnadshavarare är underrättade kring det som hänt.

Bertil Johansson, i övrigt mest känd som Laholmspartiets starke man, är bokningsansvarig för Folkets hus i Genevad.

– Jag har pratat med de som hyrt och det har inte förstörts något, så sett är allt okej. Det är skötsamma ungdomar och deras föräldrar som har hyrt lokalen, säger han.

– Däremot har det kommit ett gäng som tydligen brukar åka runt och tränga sig in för att bråka så fort det är fest någonstans. Nu kom polisen och avstyrde det men beteendet är inte okej.

Johansson, som skämtsamt kallar sig själv för vaktmästare då han är den som håller ordning och hyr ut samlingslokalen, vill att myndigheterna tar tag i problemet.

– Att ett gäng åker runt och förstör på det viset för andra är inte bra. Jag tycker att det är dåligt när man hyr ut till skötsamma människor och så kommer det personer utifrån och stör.


Bertil Johansson är bokningsansvarig för Folkets hus i Genevad. Foto: Rickard Gustafsson/arkiv