NYHETER 2023-12-01 KL. 15:44

Stängsel för över halv miljon kronor stals på Nyby

Av Rickard Gustafsson

En stöld av det grövre slaget har drabbat Laholms Fjärrvärme. Industristängsel värt över en halv miljon kronor har försvunnit från bolagets fastighet på Nyby industriområde.

Stängsel för över halv miljon kronor stals på Nyby
Laholms Fjärrvärme, med vd Sven Persson i spetsen, har blivit bestulna på stängselutrustning värt över en halv miljon kronor. Stölden upptäcktes i onsdags. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

LT var dagarna efter nyår på plats och kunde berätta om när Laholms Fjärrvärme invigde fjärrvärmeverket på Nyby som förser stora delar av industriområdet med energi.

Mindre än ett år efter starten har företaget drabbats av en motgång. Företaget hade beställt stängsel för att inhägna den på området avsides placerade panncentralen, men aldrig komma till skott innan tjuvarna slog till.

400 meter industristängsel, stolpar, två vikgrindar och en gånggrind låg kvar i sitt emballage.

– Man måste ha kört runt i området för att hitta det. Vi hade gömt det på baksidan, men man har antagligen kört in på tomten och sett att det låg där, säger vd Sven Persson i en kommentar till HP.

Laholmspolisen uppger att stölden upptäcktes onsdagen den 29 november. Man misstänker att tjuvarna haft ett större fordon med kran för att kunna lasta på stöldgodset och berättar vidare att det inte finns några kända iakttagelser från brottstillfället.

Värdet på det stulna uppgår enligt anmälan till 546 000 kronor.