NYHETER 2023-12-06 KL. 13:33

Söndersladdad blomsteräng och krossade rutor

Av Rickard Gustafsson

Ännu en gång har området vid Veingeskolan drabbats av skadegörelse. Vem eller vilka som står bakom vandalismen är okänt.

Söndersladdad blomsteräng och krossade rutor
Krossade fönsterutor på Veingebadet som snabbt blir ett antal tusenlappar när de ska ersättas. Inget som skattebetalarna i Laholms kommun vill spendera pengar på. Foto: Fredrik Asplund

Under tisdagsmorgonen upptäcktes att vandaler varit i farten vid Veingebadet någon gång under perioden 1-5 december.

Tre rutor till badet har krossats, en träbänk har demolerats och dessutom har delar av en relativt nyplanterad blomsteräng körts sönder med okänt eller okända fordon.

– De har dragit bänken från skolgården upp till badet och väl där har de hoppat sönder brädorna. Bänken var förankrad med metallkedja för att inte kunnat flyttas, men de är finurliga de här ungdomarna, säger fastighetsskötaren Fredrik Asplund.

På blomsterängen är det djupa sladdspår. Konsekvenserna av förstörelsen märks inte så mycket vintertid, menar Asplund som arbetar på Laholmshem/Kommunfastigheter.

– Vi har planterat och gjort den här blomsterängen för att bidra till biologisk mångfald, men vi lär väl få så nya blommor till våren.

Värdet på det förstörda är inte sammanräknat men Asplund gissar att bara bytet av fönsterrutorna uppgår till runt 5 000 kronor.

– Det är väl det som kostar mest, men det handlar ju också om kostnad för arbetstid som vi och våra entreprenörer måste lägga.

Fastighetsskötaren säger att det varit relativt lugnt den senaste tiden men befarar att det kan komma bli fler incidenter.

– Det är snart lov och det är då det händer flest grejer, säger Fredrik Asplund.

Vem eller vilka som ligger bakom skadegörelsen är okänt, enligt Laholmspolisen.