Klik venligst
NYHETER 2024-05-20 KL. 06:03

”Sommarbiljetten” släpps i början av juni

Av Rickard Gustafsson

Förra sommaren tog över 11 000 personer chansen att köpa och resa kollektivt i Halland med en ”förmånlig” 2-månadersbiljett. ”Sommarbiljetten” återkommer även i år och Hallandstrafiken börjar sälja den i början av juni.

”Sommarbiljetten” släpps i början av juni
"Sommarbiljetten" släpps den 3 juni. Foto: Hallandstrafiken

”Sommarbiljetten” har funnits i snart 15 år och ger dig obegränsad tillgång till alla bussar och tåg inom Hallandstrafikens zoner.

2024 utgör inget undantag och även i år sträcker sig perioden för biljettens giltighet från den 15 juni till den 15 augusti.

Priset har i år höjts med en ”tjuga” jämfört med i fjol och kostar för en vuxen 675 kronor.

För ungdomar under 20 år säljs den för 405 kronor (40 procent rabatt). Studenter betalar 506 kronor (25 procent rabatt).

– Sommarbiljetten är en mycket uppskattad biljett, som vi är glada att kunna erbjuda över sommarmånaderna. Den ger stora resmöjligheter till ett mycket förmånligt pris, säger Yasmine Möllerström Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

Hon tillägger:

– Vårt mål är förstås att den ska bidra till att fler väljer att resa hållbart med kollektivtrafiken.

Sommarbiljetten kan förköpas från den 3 juni i Hallandstrafikens kundservicebutiker. Från den 15 juni blir biljetten även tillgänglig i appen och övriga försäljningskanaler.