NYHETER 2023-09-02 KL. 15:05

Solen värmde när höstens mode visades upp

Av Joakim Ormsmarck

Lördagen gick i modets tecken när det återigen var dags för Modelördag i Attraktiva Laholms regi. Redan en bra stund innan modevisningen tog sin början utanför Rådhuset hade nyfikna laholmare samlats längs den röda mattan för att vara redo att beskåda modellerna, deras frisyrer och såklart kläder och accessoarer. Totalt räknade LT:s utsända till drygt 300 personer i publiken.

Solen värmde när höstens mode visades upp
Foto: Julia S Ormsmarck

Solen sken över Stortorget när klockan slog över till 10.30 och dagens huvudattraktion tog sin början. Konferencier för dagen var Tanja Olsson Öhrn, till vardags ägare till barnklädesbutiken Lykkemaja, som guidade publiken bland de sex representerade butikerna och deras modeller. Till sin hjälp hade hon en grupp som tillsammans arbetat de senaste månaderna med all planering inför modevisningen.

– Det är det som är så fantastiskt med Laholm, säger Tanja direkt efter att visningen avslutats och fortsätter. Alla hjälps åt och vi gör detta tillsammans, när vi kom hit vid nio i morse vara alla redo att hugga in där det behövdes. Vi hann till och med med att få till lite genrep för de som var nya som modeller.

Maria Cronqvist och Tanja Olsson Öhrn kunde konstatara att det blev en härligt solig folkfest på Stortoget. Foto: Julia S Ormsmarck

De medverkande butikerna var Frummerins, Klädkammar´n, Lykkemaja, Man & Woman Fashion, Tjäders Väskor & Accessoarer och Omformat. Den sistnämnda drivs av Paul Thur och Maria Cronqvist och tidningen fick en kort pratstund med Maria som var med på Modelördagen för andra året.

Foto: Julia S Ormsmarck

Hur gick det?

– Det gick verkligen jättebra, vi hade två modeller med på visningen och sedan hade jag ansvar för musiken här plats. Det har verkligen varit ett lagarbete att få allt på plats och så många personer som tillsammans sett till att detta blir verklighet. Sedan är det lite för mig som att kliva in i ett självspelande piano, här finns så mycket erfarenhet som samlats på genom åren.

Foto: Julia S Ormsmarck

Förutom klädbutikerna hade flera av Laholms frisörer, optiker och blomsterhandlare varit engagerade med styling och dekorationer, Afrodites, Flickorna på Ullmans, Amandas, Synsam, Optikmagasinet, Gröna Ting och Flora Garden var alla med i arbetet.

Foto: Julia S Ormsmarck

Efter att modevisningen avslutats spreds publiken över staden för att ta en fika, en lunch eller en runda i butikerna. Med all sannolikhet var det mer än en som begav sig ut på jakt efter ett plagg eller en accessoar som hen fastnat för under visningen.

Foto: Julia S Ormsmarck

I nästa helgs nummr av papperstidningen kommer fler bilder att publiceras.

Foto: Julia S Ormsmarck

Foto: Julia S Ormsmarck

Foto: Julia S Ormsmarck

Foto: Julia S Ormsmarck