NYHETER 2021-12-17 KL. 06:59

Smedjebackens kök öppnar helgtid igen

Av Johan W Jönsson

Under helgtid har det inte gått för pensionärer utifrån att äta på Smedjebacken efter att köket öppnade för gäster igen. Från och med slutet av januari ska det dock vara möjligt, har Socialförvaltningen bestämt. “Det var en fin julklapp till oss pensionärer i Knäred”, säger Jan-Erik Nilsson.

Smedjebackens kök öppnar helgtid igen
Glada miner bland pensionärerna i Knäred. Jan-Erik Nilsson (till höger) är nöjd över att ha möjlighet att äta helgtid på Smedjebacken igen. Bild: Johan W Jönsson/arkiv

Att köket haft stängt för gästande pensionärer utifrån helgtid ska enligt kommunens måltidschef Henrik Årneby berott på personalbrist efter pandemin. Då köket haft stängt så länge har det inte funnits samma bemanning som tidigare.

Från helgen 22-23 januari ska dock allt vara som vanligt igen. Då kommer Smedjebackens kök att åter hålla öppet för gäster utifrån även lördagar, söndagar och andra helgdagar. Att hålla stängt helgtid var bara tillfälligt, förklarar Årneby.

Bland Knäreds pensionärer jublas det över beslutet.

– Det känns jättebra att vi nu får möjlighet att njuta av den goda maten alla dagar i veckan om så önskas. Det var en fin julklapp till oss pensionärer, säger Jan-Erik Nilsson.

Det kommer dock inte att gå att ringa på morgonen och beställa en matlåda. Det handhavandet finns nu endast på Lingården, varifrån all matdistribution i kommunen sker. Vill man ta med en matlåda hem, som man själv plockar ihop, så går det bra.

– Vi får leva med det. Nu är vi glada över att det andra har löst sig på ett bra sätt, avslutar Jan-Erik Nilsson.