Klik venligst
NYHETER 2023-03-21 KL. 13:29

Slabbande tjuvar länsade loge

Av Rickard Gustafsson

En loge på en gård i Mästocka har utsatts för inbrott. Gärningspersonerna stal drivmedel och arbetsredskap för ett okänt belopp. I stora delar av logen har dessutom tjuvarna slabbat ordentligt och spillt ut bensin och diesel.

Slabbande tjuvar länsade loge
Verktyg och drivmedel för ett okänt belopp har stulits på en gård i Mästocka. Foto: Arkivbild

Inbrottet upptäcktes av gårdsägarna tidigt på tisdagsmorgonen den 21 mars. En låst dörr till en ladubyggnad var uppbruten och invändigt hade gärningspersonerna plockat med sig massvis med tjuvgods.

På godslistan finns bland annat en jordfräs, två motorsågar och en röjsåg, berättar Christer Andersson vid Laholmspolisen, som i stöldanmälan också plitat ned okänt antal liter med drivmedel.

Tjuvarna tömde bland annat en tank på bensin och gav sig även på att slanga en traktor på diesel. Laholmspolisen misstänker att gärningspersonerna inte haft egen slangningsutrustning med sig då de skurit av en vattenslang som de använt och stulit dunkar som förvarades i logen.
– Det ska dessutom ha spillts ut ansenliga mängder med bensin och diesel på golvet inne i logen, säger Christer Andersson.

Några iakttagelser till stölden finns inte, men ett vittne ska ha hört en bil rivstarta vid 01.30-tiden.