NYHETER 2024-02-09 KL. 06:02

Skolområde ska kameraövervakas

Av Johan W Jönsson

Kommunfastigheter AB har fått tillstånd att sätta upp övervakningskameror vid Glänningeskolan. Detta för att undvika skadegörelse och annan brottslighet. Det är en dyr investering men den kan betala sig.

Skolområde ska kameraövervakas
Kommunfastigheter har fått tillstånd att sätta upp kameror på Glänningeskolan. Foto: Bildbyrån

Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) har givit tillstånd att kamerabevaka Glänningeskolan. 25 kameror får sättas upp för att bevaka skolan och idrottshallen.

Platsen bedöms vara brottsutsatt. Flera händelser från skolområdet har rapporterats. Främst skadegörelse men även misshandel och olaga hot finns rapporterat.

Utöver Glänningeskolan, där det nu beviljats tillstånd, har Kommunfastigheter även sökt tillstånd att få sätta upp kameror vid Veingeskolan, Knäredsskolan och Campus.

Kameraövervakningen ska främst ske på kvällar, nätter och helger när elever och personal inte rör sig på skolområdena. Det som filmas spelas in.

Det är oklart när kamerorna på Glänningeskolan kommer upp. Det kostar miljoner att sätta upp och drifta kameror. Men skadegörelsen kostade knappt en miljon bara 2022.

Hallandsposten var först med att rapportera att Kommunfastigheter fått tillstånd av IMY att sätta upp kameror vid Gläningeskolan.