NYHETER 2022-06-08 KL. 12:34

Så mycket drog gymmets lopp in

Av Johan W Jönsson

Spring så många varv du kan runt Glänninge sjö på en timme och Take Care skänker tio kronor per varv till Cancerfonden. Så var förutsättningarna inför det första Take Care-loppet. Ett 100-tal personer slöt upp och det blev fina slantar till cancerforskning.

Så mycket drog gymmets lopp in
Ett 100-tal personer deltog i det första Take Care-loppet. Foto: privat

Totalt sprang loppets deltagare 592 varv. Alla pengar som kom in via loppet (inklusive anmälningsavgift och spons) skänktes oavkortat till Cancerfonden och när pengarna räknats ihop låg summan på 19 770 kronor.

– Med tanke på att det var första gången som vi genomförde loppet så är vi jättenöjda. Det blir repris nästa år och då ska pengarna som kommer in gå till ett nytt välgörande ändamål, säger Lina Tageson som höll i trådarna från Take Cares sida.

Vädret var på arrangörernas sida och loppet kunde genomföras i vackert sommarväder. Innan loppet var det gemensam uppvärmning med instruktörer från gymmet. Efter avklarat lopp bjöds alla deltagare på korv med bröd.

I år valde Take Care att stötta Cancerfonden då en anhörig till en av de anställda nyligen gått bort i cancer. Nästa år är tanken att stötta att stötta en annan organisation samtidigt som laholmarna sätts i rörelse.