Klik venligst
NYHETER 2023-09-11 KL. 13:17

Ryggsäck med värdefullt innehåll stals ur bil

Av Johan W Jönsson

Fiberinstallatören lämnade en ryggsäck innehållande mätinstrument och en dator en stund i sin olåsta bil. Det skulle han inte gjort. Grejerna försvann och stöldgodsets värde uppgår nästan till 60 000 kronor.
– Det blev en dyr historia, konstaterar Dan Larsson på Laholmspolisen.

Ryggsäck med värdefullt innehåll stals ur bil
En fiberinstallatör blev av med sin värdefulla mätutrustning då han lämnade en ryggsäck i en olåst bil vid ett jobb i Mellbystand. Bilden är tagen vid ett annat fiberarbete vid ett annat tillfälle. Foto: Arkivbild

Stölden inträffade i Mellbystrand. Fiberinstallsatören hade lämnat en ryggsäck i framsätet på sin olåsta bil. När han kom tillbaka upptäckte han att den var borta.

I ryggsäcken förvarades en dator samt olika mätinstrument kopplade till fiber. Det totala godsvärdet uppgick till 58 000 kronor.

– Man ska inte lämna värdesaker obevakade och framförallt inte synliga i en olåst bil. Nu har någon gått förbi och tagit ryggsäcken, säger Dan Larsson.

Händelsen inträffade i fredags (8/9) vid 16-tiden på eftermiddagen. Det drabbade företaget är beläget i Mölndal. Fiberinstallatören är hemmahörande i Halmstad.