NYHETER 2022-01-17 KL. 12:22

Rattfyllerist plöjde ner 70 meter mitträcke på E6

Av Rickard Gustafsson

Två allvarliga olyckor inträffade under den gångna helgen på E6. En skåning i 40-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri och en sörmlänning i 25-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik. Personskadorna blev lindriga.

Rattfyllerist plöjde ner 70 meter mitträcke på E6
Två trafikolyckor inträffade under helgen på E6 och vid båda tillfällena tappade förarna kontrollen över sina bilar och körde in i vajer- och mitträcket. Foto: LT/Arkiv

Blåljusanställda i södra Halland hade att göra under helgen då två allvarliga trafikolyckor inträffade på E6.

Helgens första olycka inträffade vid 02.40-tiden natten till lördag (15/1) i höjd med Snapparp. Föraren till en BMW 318 tappade kontrollen över sitt fordon och rammade mitträcket. 70 meter mitträcke förstördes i kollisionen och bilen blev totalförstörd.
– Det var vinterväglag vid tillfället och bilen hade sommardäck. Dessutom var föraren onykter, berättar Christer Andersson på Laholmspolisen.

Föraren, en man i 40-årsåldern, hemmahörande i södra Skåne undersöktes av ambulanspersonal som kunde konstatera att mannen klarade sig helt utan personskador. Istället för att åka till sjukhus medtogs han av polis för att genomgå kroppsbesiktning där det visade sig att hans promillehalt i blodet översteg gränsen för grovt rattfylleri.

Den andra olyckan inträffade vid lunchtid på söndagen i höjd med Skottorp. Återigen var det en personbil som kolliderat med vajerräcke och balkräcke. Bilen färdades söderut, men låg efter olyckan i norrgående körfält.
– Även här blev det omfattande skador på både bil och räcken. Föraren avfördes med ambulans med till sjukhuset i Halmstad, säger Christer Andersson.

Föraren är en man i 25-årsåldern och hemmahörande i Eskilstunatrakten i Sörmland. Enligt uppgifter från polisen ska mannen ha skadat ena foten, men skadan bedömdes som lindrig. Polisen misstänker att han försökt att köra in i en öppning mellan körfälten där endast blåljus- och väghållningsfordon får passera.
– Vi får se hur utredningen går, men i nuläget är han misstänksam för vårdslöshet i trafik, säger Christer Andersson.