Klik venligst
NYHETER 2024-03-06 KL. 06:02

Poppis loppisrunda är tillbaka

Av Johan W Jönsson

Förra året anordnade Laholms kommun för första gången evenemanget ”Loppisrundan”. Många loppisar var med och det kom många besökare. Därför blir det repris den 6-7 april i år.
– Med tanke på vilken succé det blev i fjol känns det självklart att genomföra evenemanget i år igen, säger destinationskoordinator Linn Persson.

Poppis loppisrunda är tillbaka
Kommunens loppisrunda är tillbaka men i ännu större format. Foto: Adobe Stock

Förra årets loppisrunda var så välbesökt att några av de medverkande loppisarna fick fylla på sina lager inför den andra dagen. Syftet var att liva upp Laholms kommun ”off season”.

– Vi ville testa och se om vi kunde skapa ett evenemang som lockar hit turister och besökare utanför högsäsong, som ett led i arbetet med säsongsförlängning, säger Persson.

– Det blev en fullträff och ska bli jättekul att anordna i år igen tillsammans med alla lokala loppisar, fortsätter destinationskoordinatorn som tror att loppisrundan ska ge ringar på vattnet.

Även den här gången hoppas kommunen nämligen att lokala kaféer, konditorier, boenden med mera ska haka på evenemanget och hålla extraöppet eller skräddarsy något erbjudande.

I fjol var loppisarna på rundan öppna mellan klockan 11 och 15. I år har tiderna, efter feedback från besökare, förlängts till klockan 10-16. 18 loppisar var med då och ännu fler är anmälda nu.

Nathalie Sandberg är destinationsutvecklare på Laholms kommun:

– Det är mycket fokus på sommarmånaderna, men vi vill locka hit folk året runt. Loppisrundan visar att det finns potential att göra det. Vi hoppas att det här kan växa ännu mer med tiden.

Linn Persson destinationskoordinator på Laholms kommun. Hon ser fram emot en ännu större loppisrunda i år. Foto: Johan W Jönsson/arkiv