NYHETER 2022-08-03 KL. 12:00

Polispatruller sökte efter dieseltjuvar

Av Rickard Gustafsson

Under natten gick inbrottslarmet på Laholm Ståls anläggning på Industrigatan i Laholm. Tjuvar på jakt efter diesel undkom dock lagens långa larm då de utlöste larmet och hann att fly innan patrullerna anlände till industrifastigheten.

Polispatruller sökte efter dieseltjuvar
Inne på det inhägnade området på Industrigatan i Laholm opererade flera gärningsmän i jakt på diesel under natten till onsdagen. Foto: Rickard Gustafsson

Vid 02.15-tiden natten till onsdag utsattes Laholm Ståls fastighet för ett stöldförsök. Övervakningskameror filmade flertalet gärningsmän inne på det inhägnade området, där även kommunens hemtjänst håller till, och säkerhetsföretaget larmade polisen.

Två patruller från Laholmspolisen körde i ilfart till Nyby industriområde, men kom aningen för sent. Tjuvarna hade hunnit lämna platsen utan att få med sig något stöldgods.

Laholmspolisen är dock övertygade om att det var diesel som gärningsmännen var på jakt efter.
– Det syns ganska tydligt på övervakningsfilmen att de visar intresse för fordon och tankar på området, säger Christer Andersson.

Polisen iscensatte en sökning i området men kammade dessvärre noll.
– De lämnade inga spår efter sig, mer än att staketet som omgärdar företagets fastighet är skadat på flera ställen, säger Christer Andersson.