Klik venligst
NYHETER 2022-09-23 KL. 14:31

Polisen: ”Behöver snäppa upp säkerhetstänket”

Av Rickard Gustafsson

Kommunpolisen Kristian Nilsson höjer ett varningens finger för att stölderna kan komma att öka när dygnets ljusa timmar blir allt färre. Bara denna vecka har det skett flera verktygsstölder.
– Nu när det blir mörkare är det viktigt att göra det man kan, säger Nilsson till LT.

Polisen: ”Behöver snäppa upp säkerhetstänket”
Inbrottsstölderna går genererellt upp på hösten när det blir mörkare. Kommunpolisen Kristian Nilsson uppmanar både företag och vanliga hushåll att höja säkerhetstänket. Foto: Rickard Gustafsson

Senaste veckan har det skett flera verktygsstölder ur parkerade hantverksbilar bland annat i Genevad och Skottorp.

Under natten till torsdag länsade okända gärningspersoner en verkstad/maskinhall på verktyg på en lantbruksgård utanför Våxtorp.
– Det är massvis med verktyg som stulits. Motorsåg, kedjor, borrmaskiner, mutterdragare, batterier och så vidare, säger Kristian Nilsson vid Laholmspolisen och berättar att det har säkrats spår i form av skoavtryck på brottsplatsen.

Kommunpolisen ser egentligen ingen direkt koppling mellan stölderna senaste tiden förutom att tjuvarna varit ute efter verktyg. Samtidigt är han orolig över att inbrotten kan komma att öka närmaste tiden.

Anledningen är årstidsrelaterad.
– Rent generellt brukar stölderna öka på hösten. Nu när det blir mörkare är det viktigt att göra det man kan, säger Kristian Nilsson.

Han syftar då på att både företagare och vanliga hushåll bör tänka på att se över lås, larm och kameraövervakning.
– Vi behöver snäppa upp säkerhetstänket.