Klik venligst
NYHETER 2023-05-10 KL. 15:21

”Polisbekanting” blev av med motorcykeln

Av Rickard Gustafsson

En laholmare i 35-årsåldern på motorcykel stoppades av polis på 24:an. Åkturen slutade med ett kommande åtal för grov olovlig körning och dessutom fick mannen bevittna när polisen beslagtog hans motorcykel.

”Polisbekanting” blev av med motorcykeln
En mc-förare i 35-årsåldern stoppades av polis på riksväg 24 i Laholm. Mannen hemmahörande i Laholms kommun är misstänkt för grov olovlig körning. Foto: Arkivbild

Ger man sig ut i trafiken utan körkort gäller det att inte dra till sig uppmärksamhet. Det lyckades inte en mc-förare från Laholm särskilt bra med.

Laholmspolisen rapporterar att mannen vinglade kraftigt med sin motorcykel på riksväg 24 i Laholm och att det inte undgick en mötande polispatrull.

Polisbilen vände om för att kontrollera förare och fordon.
– När han fick av sig hjälmen var det ett mycket bekant ansikte och en person som vi vet saknar körkort, säger Christer Andersson på polisen i Laholm.

Incidenten inträffade vid lunchtid på tisdagen 9 maj och laholmaren är nu misstänkt för grov olovlig körning. Eftersom han tidigare dömts för olovlig körning beslutade polisen att beslagta motorcykeln.