NYHETER 2022-06-07 KL. 14:46

Polis tvingades preja rattfull bilist på E6

Av Rickard Gustafsson

Mobilsamtalen strömmade in till SOS Alarm från skärrade trafikanter när de fick möte på E6. I bilen satt en gravt berusad kvinna som körde norrut i södergående riktning. Polispatrullen lyckades få stopp på kvinnan genom att gå i närkontakt med hennes fordon och inga trafikanter skadades.

Polis tvingades preja rattfull bilist på E6
Att få möte på motorvägen är en mardröm. Lyckligtvis kunde polisen stoppa den berusade föraren innan människor kom till skada. Foto: Arkivbild

Vid 00.20-tiden under natten till lördag fick ett antal bilister på E6 mellan Mellbystrand och Snapparp skrämselhicka. På väg söderut mötte de en bilist som körde norrut.

Polisen larmades och en patrull gav sig ut från Halmstad för att möta fordonet som färdades i fel riktning. Med blåljusen påslagna fick de syn på fordonet i höjd med Gullbranna. I personbilen satt en kvinna i 40-årsåldern som var rejält berusad.
– När föraren ser vår patrullbil vänder den och kör söderut, berättar Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Efter flera försök att signalera och kommunicera med kvinnan i bilen att stanna – utan resultat – såg polispatrullen ingen annan utväg än att med våld stoppa framfarten.

I närheten av Mellbystrand gick patrullbilen i närkontakt med kvinnans fordon och prejningsmanövern lyckades.
– Kollegorna tvingades vara väldigt tydliga. Det blev plåtskador både på den misstänktes fordon och på vår egen bil. Skadorna får ändå betraktas som ringa, säger Christer Andersson och berättar att kvinnan inte försökte köra ifrån polisen, men att hon antagligen var så påverkad att hon inte noterade blåljusen och sirenerna.

Kvinnan, hemmahörande i norra Skåne medtogs för blodprov och är nu misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Inga människor skadades under den farliga färden.