-
NYHETER 2022-11-02 KL. 13:02

Polis grep tjuv under pågående inbrott

Av Rickard Gustafsson

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för inbrottsstöld. En patrull från Laholmspolisen tog mannen på bar gärning vid ett bostadsinbrott i Laholm efter larm från en granne.

Polis grep tjuv under pågående inbrott
Laholmspolisen grep en man i 30-årsåldern på bar gärning när denne gjorde inbrott i en bostad på Repslagaregatan i Laholm. Foto: Arkivbild

Vid 02.30-tiden natten till onsdag (2 november) hörde en granne ljud av fönsterkross från en villa på Repslagaregatan i Laholm och larmade 112.

En patrull från Laholmspolisen ryckte ut till området och kom precis i rätt tid för att upptäcka en mansfigur komma ut genom entrédörren. Mannen som är i 30-årsåldern greps direkt och anhölls senare misstänkt för inbrottsstöld.

Enligt Christer Andersson vid Laholmspolisen ska den aktuella bostaden ha blivit utsatt för inbrott så sent som i förra veckan, 28-29 oktober.
– Den gången slogs en ytterruta på entrédörren sönder, men den här gången tog sig gärningsmannen in genom att krossa en fönsterruta på baksidan av bostaden.

Vid det första inbrottstillfället stals en tv-apparat, men om något stals vid inbrott nummer två är oklart.
– Målsägaren var inte hemma vid tillfället så vi vet inte om det saknas prylar, säger Christer Andersson.

Enligt Andersson är den anhållne mannen välkänd för Laholmspolisen och han har tidigare dömts för liknande brottslighet.