NYHETER 2022-09-20 KL. 17:18

Pojke på elsparkcykel skadad i krock med bil

Av Rickard Gustafsson

En nioårig pojke på elsparkcykel krockade med en personbil i ”Skottenkrysset” och fick föras med ambulans till sjukhus med skador i ansiktet. Laholmspolisen misstänker inte brott och betraktar händelsen som en olycka.

Pojke på elsparkcykel skadad i krock med bil
Den nioårige pojken på elsparkcykel som skadades i Skottenkrysset fick föras med ambulans till sjukhuset. Enligt uppgifter från polisen ska pojken ha blött från sår i ansiktet. Foto: Nathan Dumlao/Unsplash

Det var vid 17.30-tiden på måndagen den 19 september som en olycka ägde rum i trafikljuskorsningen vid ”Skottenkrysset” på Ängelholmsvägen. På övergångsstället kolliderade en nioårig pojke på elsparkcykel och en personbil.

Sandra Clarén, förundersökningsledare vid Laholmspolisen, beskriver händelsen.
– Vid olyckstillfället har båda fordonen grönt ljus. Personbilen ska svänga höger i korsningen och elsparkcykeln ska rakt fram och kör in i sidan vid hjulet på bilen.

Pojken på elsparkcykeln föll i gatan och slog i huvudet. Han fördes med ambulans till sjukhus och det var vid olycksplatsen okänt hur allvarlig skadan var.
– Pojken var vid medvetande, men blödde från sår i ansiktet. Det verkar inte ha varit någon allvarlig skada, säger Sandra Clarén.

Initialt arbetade polisen efter hypotesen att föraren till personbilen skulle ha gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik. Alla brottsmisstankar har efter förhör med vittnen kunnat avskrivas.
– Vittnen säger att bilen kört långsamt så det är svårt att säga vem som kommit först. Vi kan inte styrka brott så jag har beslutat att lägga ner brottsutredningen. Vi betraktar det helt enkelt som en olycka, berättar Sandra Clarén.