NYHETER 2024-02-06 KL. 12:15

Personbilar krockade i korsning på Altona

Av Rickard Gustafsson

En kvinna har polisanmälts för vårdslöshet i trafik efter att två bilar krockat i en korsning i ett bostadsområde i Laholm. Vem som orsakat olyckan är inte fastställt och kommer att utredas av polis.

Personbilar krockade i korsning på Altona
Polisen har mottagit en anmälan om att två bilar under måndagen var krockade vid en korsningsolycka på Altonaområdet. De inblandade i olyckan klarade sig utan personskador och larmade aldrig blåljuspersonal till platsen. Foto: Arkivbild

Under måndagen, den 5 februari, inträffade en krock mellan två personbilar i en korsning på Altonaområdet.

En av personbilarna färdades på Tegelbruksvägen i riktning om centrum och den andra kom från höger på Vitsippevägen.

I korsningen kolliderade de båda bilarna.

– De bör ha varit en ganska kraftig smäll för i anmälan beskrivs att bilen som färdades på Tegelbruksvägen förflyttades flera meter. Men det ska inte ha blivit några personskador utan bara ganska rejäla plåtskador, säger Dan Larsson vid Laholmspolisen.

Enligt Larsson tillkallades aldrig polis till olycksplatsen utan kom till Laholmspolisens kännedom först via en anmälan till Polisens kontaktcenter, 114 14.

En kvinna i 20-årsåldern, passageraren i den bil som färdades på Tegelbruksvägen, anklagar föraren av den andra bilen för vårdslöshet i trafik.

I korsningen råder högerregeln och vem som bär ansvaret för olyckan är oklart.

– Det får utredas helt enkelt, säger Dan Larsson och berättar att föraren som initialt är uppsatt som misstänkt är en kvinna i 30-årsåldern.