Klik venligst
NYHETER 2023-09-06 KL. 12:29

Personal släckte bastubrand i simhallen

Av Rickard Gustafsson

När personal på Folkhälsocentrum kom in i bastun stod bastuaggregatet i ljusan låga. Branden kunde släckas utan att någon människa skadades och Laholmspolisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand.

Personal släckte bastubrand i simhallen
Laholmspolisen uppger att bastubranden på Folhälsocentrum rubriceras som försök till mordbrand. Foto: Arkivbilder

När lågorna slog upp från bastuaggregatet fick anställda på simhallen agera snabbt. De lyckades stoppa branden innan elden spred sig till väggar och träbänkar inne i bastun.

Aggregatet och skyddet runt om blev totalförstört.

Enligt polisen ska bastubranden ha upptäckts vid 15.45-tiden på tisdagen den 5 september och vid tidpunkten befann sig ingen människa i bastun.

Hur kunde då branden uppstå? Ja, polisen uppger att personalen efter släckningsinsatsen funnit ett par smälta badbyxor på aggregatet.

Vem som placerat badbrallorna på aggregatet är inte känt.

– Det finns naturligtvis ingen kameraövervakning inne i bastun, men personal ska ha sett fyra killar i gymnasieåldern lämna bastun. Ingen av de fyra är dock formellt misstänkta och inte heller identifierade, säger Christer Andersson.

Under tisdagseftermiddagen, 5 september, utbröt en brand i en bastu på Folkhälsocentrum i Laholm.

Foto: Adobe Stock

Händelsen utreds som försök till mordbrand och för att kunna sätta den rubriceringen krävs tre saker.

– Först och främst ska det föreligga en spridningsrisk och för det andra att det skulle ha kunnat vålla en stor egendomsskada. Det krävs också ett uppsåt, det vill säga att någon ska ha lagt badbrallorna på aggregatet med avsikten att det ska börja brinna, säger Christer Andersson.

Andersson kan inte svara på om polisen kommer att göra en brottsplatsundersökning.

– Det blir i så fall inte Laholmspolisen utan någon av våra tekniker i Halmstad.