NYHETER 2024-02-13 KL. 09:58

Per Brolléus till Laholms Tidning

Av Redaktionen

Efter att ha varit krönikör i tidningarna under hösten och vintern tar Per Brolléus inom kort över det redaktionella ansvaret för Ljungby NU och Älmhult NU. Han kommer närmast från Sveriges Radio där han arbetat i nästan 28 år.

Per Brolléus till Laholms Tidning
Per Brolléus lämnar Sveriges Radio och ansluter till Made in Båstad. Foto: Joakim S Ormsmarck

Ett år har passerat sedan LT:s ägare, mediegruppen Made in Båstad, förvärvade den lokala gratistidningen i Ljungby, Älmhult och Markaryd. Under sommaren och hösten gjordes en övergripande genomgång av utgivningarna vilket resulterade i att Ljungby NU och Älmhult NU blev egna titlar samtidigt som bevakningen av Markaryd lades under Laholms Tidning.

Nu kommer nästa nyhet när det är klart vem som kommer att leda det redaktionella arbetet i Kronoberg för tidningsgruppen.

– Vi har sedan start vetat vem det är vi vill ha och därför känns det väldigt roligt att nu kunna presentera Per Brolléus som den som ska ta Ljungby NU och Älmhult NU till nästa nivå, säger Vd Joakim S Ormsmarck.

Per Brolléus har en lång karriär inom media bakom sig och startade faktiskt sin resa inom medievärlden som lokalredaktör för Kronobergaren i Ljungby 1980. Nu knyts säcken ihop när ”han på radion” återkommer till hemmaplanen och papperstidningen.

– Jag älskar lokal journalistik. Det som händer i resten av Sverige, Europa och världen är det så många andra som rapporterar om. Vad som är viktigt för villägare i Kånna, för folk som lever av Ljungbys näringsliv eller vars barn vill spela fotboll i Pjätteryd är det inte alls lika många som berättar om. Här vill jag finnas med, säger Per Brolléus.

Per Brolléus lämnar Sveriges Radio och ansluter till Made in Båstad. Foto: Joakim S Ormsmarck

Inledningsvis kommer fokus att ligga på att bygga upp redaktionen i Kronoberg men på sikt är ambitionen att Per Brolléus kommer att arbeta övergripande inom gratistidningsgruppen.

– Per är en uppskattad och respekterad journalist med ett brett kontaktnät och en målsättning att hela tiden förklara och förenkla så att nyheterna når fram till alla. En filosofi som jag upplever passar våra tidningar helt perfekt, menar Joakim S Ormsmarck.

– Nästan 28 år på radion är overkligt lång tid, men nu börjar nästa 28 år. Så, här är jag. Hej hej, avslutar Per.

Per Brolléus tillträder sin tjänst den 1 mars.