Klik venligst
NYHETER 2022-11-21 KL. 16:11

Pastoratet stänger lokaler – håller kyrkorna öppna

Av Johan W Jönsson

Laholms pastorat stänger och kallställer Mellbystrandsgården och Kyrkans hus för att spara energi. Pastoratets kapell i Skogaby och Laholms samt Skummeslövs kyrkor kommer dock att ha öppet som vanligt.

Pastoratet stänger lokaler – håller kyrkorna öppna
Kyrkans hus stängs för att spara energi. Besökare välkomnas på samma tider men får komma till församlingshemmet istället. Foto: Rickard Gustafsson

Medan flera andra pastorat väljer att stänga sina kyrkor har istället Laholms pastorat valt en annan väg. Man stänger två av sina andra lokaler.

Kyrkans hus i Laholm kommer att vara stängt och kallställt mellan den 19 december och 29 januari. Mellybystrandsgården stängs mellan den 10 december och 29 januari.

Pastoratet skriver:

”Laholms pastorat vill vara med och ta ett solidariskt ansvar för samhällets gemensamma energisparande. Vi vill också att kyrkan ska vara ett föredöme och spara på skapelsens resurser.”

Utöver att kallställa två lokaler har man även tätat fönster, släckt onödig fönsterbelysning och sänkt innertemperaturen i sina kyrkor och lokaler.

”Med de rusande elpriserna så måste vi se över vår energiförbrukning och för att spara pengar - medlemmarnas pengar”, skriver man i ett pressmeddelande.

Aktiviteter som normalt äger rum i de lokaler som stängs kommer flyttas eller ställas in. Öppettider för telefon och besök är desamma. Besök sker under tiden i Laholms församlingshem.

Det är bara Mellbystrandsgården och Kyrkans hus som påverkas. Alla pastoratets andra lokaler och kyrkor kommer vara öppna som vanligt.


Fakta:

Öppettiderna för telefon och besök i Laholms pastorat är måndagar, onsdagar och fredagar klockan 9.00-12.00. Besök tas under denna tid emot i församlingshemmet i Laholm.