Klik venligst
NYHETER 2023-10-24 KL. 09:13

Påverkad kvinna med såg omhändertogs av polis

Av Rickard Gustafsson

En laholmskvinna i 40-åldern åtalas för brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott efter att hon omhändertagits påverkad i Stadsparken, med en såg i sin cykelväska. Polisen fann även sopsäckar med innehåll som tillverkats på träslöjden på Lagaholmsskolan.

Påverkad kvinna med såg omhändertogs av polis
En kvinna från Laholm har åtalats i Halmstads tingsrätt. Foto: Rickard Gustafsson

Händelserna utspelade sig natten till den 13 september i år. I mörkret såg ett vittne hur två personer försökte begå inbrott på Folkhälsocentrum i Laholm. Vittnet larmade 112.

Flera patruller dök upp, däribland en hundpatrull, och polisen började leta efter de misstänkta inbrottstjuvarna. En kort stund senare påträffades en man och kvinna i Stadsparken, vilka båda stämde väl in på vittnets signalement.

Båda hade ryggsäckar och cyklar med cykelväskor. När polisen frågade om innehållet i väskorna uppgav mannen att hade en kniv i ryggsäcken och kvinnan att hon bar på en såg.

Det var dock inte det enda som polisen fann. I cykelväskorna låg också prylar i trä, från olika träslöjdsprojekt, som kastats i en sopcontainer vid Lagaholmsskolan.

Kvinnan gav också sken av att vara ordentligt drogpåverkad och analysen visade att hon tagit metamfetamin.

Polisen har inte hittat några tecken på inbrott vid skolan eller Folkhälsocentrum och det som tagits ur soporna kan inte betraktas som stöld. Kvar återstår misstankarna om ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen då åklagaren anser att det inte fanns skäl för kvinnan att ha en såg i ryggsäcken på allmän plats.

Kvinnan som är i 40-årsåldern nekar till båda åtalspunkterna.

Slutligen, varför hade hon träslöjdsprylarna i väskorna? Kort och gott förklarar hon det med att hon tyckte att det var synd att de skulle slängas.