Klik venligst
NYHETER 2024-05-16 KL. 13:30

Påkörd elsparkcyklist fick föras till akuten

Av Rickard Gustafsson

En kvinna på elsparkcykel slungades upp på bilens motorhuv och därefter ned i asfalten. Kvinnan som är i 55-årsåldern fördes till akuten i Halmstad. Polisen har inte identifierat bilföraren som avvek från olycksplatsen, efter att ha lämnat en lapp med ett telefonnummer.

Påkörd elsparkcyklist fick föras till akuten
I korsningen Danska vägen/Almliden blev en kvinna på elsparkcykel påkörd av en bil under onsdagseftermiddagen. Foto: Johan W Jönsson

Kollisionen skedde på onsdagseftermiddagen i korsningen Danska vägen/Almliden i Laholm – mittemot vårdcentralen Centrum.

En kvinna i 55-årsåldern kom åkande på sin elsparkcykel på gång- och cykelbanan. Från Almliden kom en bil som inte stannade i korsningen.

– Bilen körde rakt på kvinnan som for upp på motorhuven och sedan ner i asfalten, berättar Dan Larsson vid Laholmspolisen.

Enligt polisen ska den kvinnliga bilföraren ha stannat, klivit ur bilen, och lämnat en lapp med ett telefonnummer till den påkörda kvinnan. Därefter lämnade hon olycksplatsen.

– Det här är inte enligt regelboken. Man ska ge sig till känna vid en olycka och se till att den skadade får hjälp. Det räcker inte att bara lämna ett telefonnummer och sedan åka därifrån, säger Dan Larsson och berättar att papperslappen saknar namn- och adressuppgifter.

I stället fick den skadade kvinnan hjälp av förbipasserande.

– Hon fick hjälp av en tredje person att ta sig till akuten i Halmstad. Det var först när hon befann sig på sjukhuset som polisen uppmärksammades på händelsen, säger Dan Larsson som inte kan delge någon information om skadeläget.

En polisanmälan har upprättats mot bilföraren. Rubriceringen är i skrivande stund vållande till kroppsskada samt brott mot trafikförordningen.

– Vi får se vad det blir av det här. Vi har ännu ingen säker identitet på kvinnan som körde bilen men vi har ett registreringsnummer och har goda förhoppningar om att reda ut det här, säger Dan Larsson.