Klik venligst
NYHETER 2024-06-19 KL. 17:33

Överlämnade sig själv för Guldfyndsrån

Av Johan W Jönsson

Den 33-årige man som varit internationellt efterlyst för delaktighet i det grova rånet mot Guldfynd på Mellby center har överlämnat sig själv till polisen.

Överlämnade sig själv för Guldfyndsrån
Det grova rånet mot Guldfynd på Mellby center ägde rum i februari i år. Foto: Rickard Gustafsson/arkiv

Det var den 27 februari som det väl omskrivna rånet mot Guldfynd i Mellbystrand ägde rum. Personal hotades med vapen och rånarna försvann med stöldgods i flyktbil från platsen.

En man född 1990 har sedan mars månad varit häktad i sin frånvaro. Nu är han häktad även i sin närvaro. Detta då han givit upp och överlämnat sig själv. P4Halland var först med nyheten.

Mannen har erkänt delaktighet i det uppmärksammade rånet. Åklagaren hoppas, enligt radion, kunna locka mannen med sänkt straff för att avslöja vilka hans kumpaner var.

33-åringen har uppehållit sig i Tyskland men överlämnade sig själv till polisen i Malmö då han visste att han var efterlyst och förr eller senare ändå skulle åka dit, skriver HP.

Den gripne är skriven på en adress i Skåne. Enligt häktningsprotokollet är han misstänkt på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

Vilka de övriga gärningspersonerna är är i nuläget okänt. Åtal ska vara väckt 26 juni. Det är dock vanligt att utredningar blir förlängda.