Klik venligst
NYHETER 2023-08-28 KL. 13:54

Nattlig stöldräd mot fem hantverksbilar

Av Rickard Gustafsson

Fem hantverksbilar på fyra olika platser i Laholms kommun har utsatts för inbrott. Laholmspolisen misstänker att det är samma gärningspersoner som ligger bakom stölderna av verktyg.

Nattlig stöldräd mot fem hantverksbilar
Ett stort antal elektriska verktyg av olika slag stals ur fem olika bilar under helgen som gick. Bilden är en genrebild. Foto: Adobe Stock

Tre företag och en privatperson upptäckte på måndagsmorgonen den 28 augusti att de haft inbrott i sina hantverksbilar.

Inbrotten har antingen skett genom att bilrutor krossats, men på något ställe har också dörrlås borrats upp. I samtliga fall verkar tjuvarna varit ute efter elektriska handverktyg, batterier och batteriladdare.

De drabbade företagen är Laholmshem som utsattes dubbelt vid högkvarteret i Trulstorp, Rulles Entreprenad på Stationsplan i Veinge, Bad och Värme på Birger Pers väg i Mellbystrand samt en privatperson på Bollvägen i Genevad.

Laholmspolisen konstaterar att åtminstone tre av de fyra stölderna skett under söndagskvällen eller natten till måndag.

– Tidpunkterna är nästan identiska och den fjärde stölden kan också ha skett under samma natt. Så slutsatsen vi drar är att mycket talar för att det samma gärningspersoner som varit i farten, säger Christer Andersson.

Inget av företagen har i anmälningarna uppgett något värde på det som stulits. Men med tanke på att tjuvbytet består av högkvalitativa verktyg från välkända märken kan stöldräden ha inbringat gods för sexsiffrigt belopp.

Polisen håller det inte för uteslutet att det kan tillkomma fler anmälningar och kan inte heller vara säkra på att det inte sker igen.

– Jag har kollat anmälningsflödet i både Halmstad och Båstad och där har det inte inkommit något, så just nu verkar det vara fokus på Laholms kommun. Vi vill uppmana alla som har den typen av bilar att hålla ett extra öga öppet just nu, säger Christer Andersson.