-
NYHETER 2022-09-26 KL. 14:54

Misstänkt rattfyllerist våldsam mot polisen

Av Rickard Gustafsson

När polisen skulle ta med en misstänkt rattfyllerist för kroppsbesiktning försökte han göra sig fri och uppträdde våldsamt. Nu misstänks en man i 40-årsåldern för både rattfylleri och våldsamt motstånd.

Misstänkt rattfyllerist våldsam mot polisen
En man i 40-årsåldern vägrade att frivilligt följa med polisen till sjukhus för att ta blodprov och började agera våldsamt mot polismännen. Foto: Arkivbild

Strax innan midnatt på lördagskvällen inkom ett larmsamtal till polisen från en trafikant som uppgav att en bilist vinglade ordentligt på vägen och en patrull från Laholmspolisen skickades ut för att kontrollera föraren.
– Ett vittne hade lagt märke till bilen och följde efter tills att patrullen kom till platsen, säger Daniel Bergman vid Laholmspolisen.

Fordonsstoppet skedde vid Munkagård, Ysby, och polisen fick vatten på sin kvarn då den manlige bilföraren uppträdde som att han var alkoholpåverkad.

Den misstänkte rattfylleristen, som är i 40-årsåldern, var dock inte ett dugg intresserad av att följa med polispatrullen till sjukhuset för att ta blodprov.

Polisen fick helt enkelt ta på sig hårdhandskarna när mannen vägrade att lyda.
– Vid upprepade tillfällen stretade han emot med armarna och ryckte och slängde med överkroppen när patrullen skulle medta honom för kroppsbesiktning, säger Daniel Bergman och berättar att mannen nu är misstänkt både för rattfylleri och våldsamt motstånd.