NYHETER 2023-03-17 KL. 17:23

Misstänkt för mordet i Veinge har släppts

Av Rickard Gustafsson

Den man i 55-årsåldern som suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Veinge har släppts. Åklagaren fattade beslutet under fredagen.
– Misstankarna har väl inte direkt stärkts, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson till LT.

Misstänkt för mordet i Veinge har släppts
Polisutredningen kring det misstänkta mordet på en kvinna i Veinge går vidare. Under fredagen valde åklagaren att släppa den man i 55-årsåldern som suttit anhållen sedan i onsdags. Foto: Bildbyrån

Åklagare Eva Lotta Svahn hade under fredagen att ta ställning till om den misstänkte mannen i 55-årsåldern skulle häktas eller släppas. Hon valde det sistnämnda.

På polisens hemsida uppges att åklagaren inte är tillgänglig för frågor från media, men skriver ”att med hänsyn till utredningsläget finns det inte skäl att ha den misstänkte mannen fortsatt frihetsberövad. Åklagaren vill avvakta resultatet av obduktionen”.

Exakt vad det betyder kan Peter Adlersson, polisens presstaleperson, inte svara på men berättar att mannen fortfarande är uppsatt som misstänkt. Ytterligare information finns inte att ge i fallet.
– Men misstankarna har väl inte direkt stärkts med tanke på att han släppts på fri fot, säger Adlersson.

När resultatet av obduktionen är klar är okänt, men den typen av rättsmedicinska undersökningar kan ta tid.

Som LT tidigare berättat var det i onsdags natt som polisen fattade misstankar om att den döda kvinnan i 60-årsåldern inte avlidit av naturliga orsaker. Dessförinnan hade ett larm till SOS inkommit om ett hjärtstopp där personal från räddningstjänsten och ambulansen noterade att det fanns skador på den döda kvinnans kropp.

Tidigt samma morgon greps en man i 55-årsåldern på platsen och han anhölls senare misstänkt för mord. Vad som framkommit i förhör vill polis och åklagare hålla för sig själva.

Till HP har mannens försvarsadvokat berättat att han nekar till brott.