NYHETER 2022-06-02 KL. 14:27

Misstanke om att ”tjuvar” sökte sovplats i rivningskåk

Av Rickard Gustafsson

I den rivningshotade flerbostadsfastigheten Hällebäckshus finns det knappt inga hyresgäster kvar. Trots det har någon försökt sig på att göra inbrott i fastigheten, vilket förbryllar både Laholmshem och Laholmspolisen som spekulerar i att gärningspersonerna kanske inte var ute efter att stjäla utan bara var ute efter sovplats.

Misstanke om att ”tjuvar” sökte sovplats i rivningskåk
Redan 2016 beslutade Laholmshem att riva Hällebäckshus med 53 lägenheter och istället uppföra nya tre nya höghus (6, 7 och 8 våningar) med plats för totalt 106 lägenheter. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

LT har vid flertalet tillfällen under årens lopp rapporterat om att Laholmshem beslutat att riva flerbostadshuset Hällebäckshus på Altonaområdet och på samma plats skapa utrymme för högre hus och fler lägenheter.

Enligt Laholmshem finns det nu bara ett fåtal hyresgäster kvar i fastigheten och inom en nära framtid kommer företaget att lämna in en ansökan om rivningslov.

Rivningshotade fastigheter tenderar dock ofta att dra till sig skadegörelse och ibland också ockupanter då det saknas ”ögon och öron” i området. Så har skett på sistone och under sista helgen i maj har någon enligt Laholmshems polisanmälan försökt att bryta sig in i ett trapphus där lägenheterna numera står tomma.
– Händelsen är rubricerad som försök till inbrottsstöld, men inne i huset finns det inget att stjäla. Vi tror möjligtvis att gärningspersonen eller gärningspersonerna varit ute efter en sovplats, säger Christer Andersson vid Laholmspolisen.

Oavsett så har dörren till trapphuset slagits sönder vilket tvingar Laholmshem att sätta in en provisorisk dörr.