NYHETER 2023-01-19 KL. 11:33

Misslyckades med slangning – stal navkapslar

Av Johan W Jönsson

En bil i Trädgårdsstaden har blivit utsatt för ett försök till slangning. Detta misslyckades men bilen blev istället av med navkapslarna. ”Man kan ju gissa att gärningspersonen blev förbannad och inte ville gå tomhänt därifrån”, säger Christer Andersson på Laholmspolisen.

Misslyckades med slangning – stal navkapslar
Det fanns brytskador på såväl det inre som det yttre tanklocket på bilen. Bilden är inte tagen på det aktuella fordonet. Foto: Arkivbild

Slangningsförsöket och stölden av navkapslarna skedde natten mellan lördag (14/1) och påföljande söndag.

– Någon har försökt att stjäla bränsle från bilen. Det yttre tanklocket har brutits sönder och det finns även brytskador på det inre tanklocket, säger Andersson.

Bränsletjuven har dock inte lyckats tanka av någon bensin. Däremot var samtliga fyra navkapslar på bilen borta. Fordonet stod parkerat i en carport.

– På bränslet gick man bet. Istället för detta så gick man kanske på navkapslarna. Man kan gissa att gärningspersonen blev förbannad och ville ha med sig något i alla fall.

Det handlar om en helt vanlig personbil av märket Skoda. Värdet på navkapslarna är inte känt. Det finns inga kända vittnen och ingen kameraövervakning på platsen.