NYHETER 2022-01-13 KL. 10:48

Miljöfarligt utsläpp efter sopbilsincident

Av Rickard Gustafsson

På torsdagsmorgonen började en sopbil läcka ut hydraulolja vid Sandvadskrysset mellan Edenberga och Våxtorp. Räddningstjänsten larmades och flera enheter arbetade med sanering av det förorenade området, vilket också skapade vissa trafiksvårigheter.

Miljöfarligt utsläpp efter sopbilsincident
En sopbil läckte ut cirka 100 liter hydraulolja vid Sandvadskrysset under torsdagsmorgonen. Bilden är tagen vid annat tillfälle och har ingen koppling till det aktuella utsläppet. Foto: Rickard Gustafsson/Arkiv

Strax innan 09-tiden på torsdagen den 13 januari inträffade en incident med en sopbil vid Sandvadskrysset där riksväg 24 möter länsväg 526. Enligt uppgifter från räddningstjänsten är det någon slags hydraulolja som läckt ut från fordonet.
– Det är ett utsläpp på ungefär 100 liter och vi har enheter på plats för att sanera, berättar Patrik Sönnerstedt, inre befäl på räddningstjänstens ledningscentral i Halmstad.
Orsaken till utsläppet är i nuläget oklart, men under saneringsinsatsen skapade det vissa problem för trafikanter att ta sig fram.
– Under arbetet var vi tvungna att stänga av väg 526 ett kortare tag, säger Patrik Sönnerstedt och berättar att trafiken på R24 inte påverkades nämnvärt.