Klik venligst
NYHETER 2023-11-10 KL. 13:37

Man tittade på tonårsflicka genom sovrumsfönster

Av Rickard Gustafsson

En laholmare har åtalats misstänkt för hemfridsbrott. Vid minst ett tillfälle ska han ha tittat in genom en tonårsflickas sovrumsfönster. Bevisningen består av filmer från en övervakningskamera, men mannen nekar till brott och hävdar att det inte är han som syns på filmerna.

Man tittade på tonårsflicka genom sovrumsfönster
Den åtalade laholmaren misstänks för hemfridsbrott efter att han vid flera tillfällen förra året ska ha tittat på en tonårsflicka genom hennes sovrumsfönster. Bilden är tagen i annat sammanhang. Foto: Adobe Stock

Våren 2022 kom en familj in till polisstationen i Laholm för att göra en anmälan om att en okänd gärningsman spanat in genom tonårsdotterns sovrumsfönster.

Flickan berättade för polisen att hon under en längre tid haft en känsla av att någon smög runt på tomten på kvällar och nätter och att det kändes obehagligt.

En sen tisdagsnatt i maj hade känslan blivit verklighet.

Klockan hade passerat 03 och flickan låg lättklädd på sängen i sitt rum när hon helt plötsligt i ögonvrån såg någon i fönstret. Under loppet av några få sekunder hade de båda ögonkontakt, men när mannen insåg att han var upptäckt reste han sig upp och försvann från platsen.

Flickan blev väldigt rädd och familjen satte omgående upp en mörkläggningsgardin i fönstret och installerade övervakningskameror på tomten.

Installationen gav resultat. Två gånger under sommaren fångades en okänd man på övervakningskameran och vid ett tillfälle i början av juli fick flickan en notis på sin telefon om att någon befann sig utanför källarfönstret.

I en app kopplad till övervakningskameran kunde hon se en man utanför fönstret. Föräldrarna tillkallades, vilka skrek på mannen som hastigt försvann.

Smygtittandet har påverkat flickan mycket negativt. För polisen berättar hon att hon känt oro för att det kan finnas avklädda bilder på henne och att dessa kan ha spridits till okända personer.

Hon berättar vidare att hon inte vågat sova i sitt rum, att hon inte velat gå till skolan och att det gått ut över hennes betyg. Under sommarlovet orkade hon inte heller sommarjobba eller träffa kompisar.

Familjen har gjort egna efterforskningar för att ta reda på vem mannen är och har visat övervakningsfilmerna för grannar och bekanta.

En av dem säger i polisförhör att han genast kände igen mannen då han tidigare arbetat med honom och känner honom väl. Även om ansiktet är otydligt på bilderna pekar mannen ut honom genom andra attribut som frisyr, kroppsform och gångstil.

Laholmspolisen har haft inne den misstänkte mannen på förhör vid ett par tillfällen där han fått ta del av filmmaterialet som åklagaren kommer att använda sig av i den kommande rättegången.

Båda gångerna nekar han att till att det är han som syns på bilderna och svarar att han aldrig varit på adressen och inte ens vet var huset ligger.

Om mannen döms för hemfridsbrott yrkar familjen skadestånd på 10 000 kronor.