Klik venligst
NYHETER 2024-03-19 KL. 12:04

Man onanerade framför kvinnor i butik

Av Rickard Gustafsson

Helt plötsligt, från ingenstans, upptäckte de två shoppande kvinnorna att en främmande man stod och onanerade framför dem. Allt spelades in på butikens övervakningskameror och blir en del av åklagarens bevisning i rättegången mot en man i 70-årsåldern som åtalats för sexuellt ofredande.

Man onanerade framför kvinnor i butik
I den kommande rättegången mot mannen kommer tingsrätten att få ta del av åtta minuters filmspelning från butikens övervakningskameror. Foto: Polisens förundersökning

Den minst sagt udda episoden utspelade sig i mitten av februari, strax innan stängningsdags, i en butik i Laholm.

Två kvinnor, mor och dotter, strosade runt bland varorna när de helt plötsligt fick syn på en man som stod och stirrade på dem.

Inte nog med det. Mannen stod med könsorganet framme och onanerade.

Kvinnorna chockades och vände direkt mot kassorna och berättade för personalen vad de sett.

Personalen skyndade till den aktuella avdelningen, men mannen hade då gått därifrån. Däremot hade han lämnat spår efter sig – i form av sperma – som fick torkas upp från golvet.

En stund senare betalade mannen för varorna i sin egen kundkorg och lämnade butiken. Personalen följde dock efter honom och noterade registreringsnumret på hans bil.

Händelsen polisanmäldes och åklagare har nu väckt åtal mot mannen som är misstänkt för att ha sexuellt ofredat och kränkt de båda kvinnorna.

Inför den stundande rättegången i Halmstads tingsrätt har åklagaren, förutom kvinnornas vittnesmål, även lämnat in bevis i form av åtta minuters filminspelning från butikens övervakningskameror.

Kvinnorna hävdar bestämt att de sett mannen onanera och berättar i polisförhör att de chockades och äcklades av mannens uppträdande. De kräver 10 000 kronor vardera i skadestånd för kränkning.

Den misstänkte, en man i 70-årsåldern, har i förhör med polisen medgett delar av händelseförloppet men nekar till brott.

Mannen har berättat att en av kvinnorna gått och stirrat och glott på honom inne i butiken och att han reagerade negativt på det. Han säger att det ”slog slint” när kvinnan betedde sig så konstigt och att han gjorde en ”runkrörelse” mot henne.

Han nekar dock både till att ha blottat sitt könsorgan inför kvinnorna och till att ha fått utlösning på golvet och erkänner att det som hänt känns ”jävla dumt”.

På förhörsledarens fråga om mannen är villig att betala skadestånd till de kränkta kvinnorna blev svaret: ”Om vi ska få den här skiten ur världen får jag väl göra det”.